Hoe het allemaal begon

Het begin van Nieuwenhuis Makelaardij is ondertussen al 18 jaar geleden. In deze blog vertelt Henk Nieuwenhuis over zijn passie voor het vak en de groei van Nieuwenhuis Makelaardij als Twents familiebedrijf. Met een tweede generatie erbij staat Nieuwenhuis klaar voor al uw woonwensen.

 

De start van Nieuwenhuis Makelaardij

Op een mooie zomerse dag in juli 1960 kwam Henk Nieuwenhuis ter wereld in het mooie Twentse landschap. Henk begon in 1980 als jonge politieman. Eerst in de gemeente Nieuwleusen en daarna in de gemeente Wierden. Zijn interesse in vastgoed werd echter steeds groter. Aan de studie dus!

“In 2000 ben ik als Makelaar Taxateur beëdigd en aan de slag gegaan”, vertelt Henk. “Op 1 april was de eerste werkdag, vanaf mijn zolderkamertje. We zijn nu ondertussen al weer 18 jaar verder en wat is er veel veranderd! Niet alleen in de woningbranche, maar ook in het bedrijf. Zo werk ik niet meer vanaf de zolder maar al jaren vanuit een kantoor in een verzamelgebouw. En het leukste: er is een tweede generatie toegetreden, mijn dochter Sanne!”

 

Passie voor het vak

Henk vindt het vooral leuk om zijn klanten een stap verder te helpen. “Het mooiste van het vak is toch het gevoel dat je iemand helpt om een volgende stap in zijn of haar leven te zetten. Denk aan een verhuizing van een tussenwoning naar een twee-onder-een-kap woning voor meer gezinsruimte. Of van een vrijstaande woning met grote tuin naar een appartement om de oude dag door te brengen. Dit zijn flinke stappen die bepalend zijn in het leven van mensen. Hoe mooi is het dan als ik daarbij kan en mag helpen.”

 

Een mooie toekomst voor twee generaties

De toekomst is voor Henk en Sanne rooskleurig. “Er worden steeds meer eisen en wensen gesteld aan de woonbeleving. Men kijkt niet alleen meer naar een functioneel dak boven het hoofd, maar ook naar de beleving van wonen. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan de inrichting en het wooncomfort. Dat is begrijpelijk. Bij die complete woonbeleving kunnen wij de helpende hand bieden. Mijn ideale toekomstbeeld is één gezamenlijke balie voor alle woonvragen. Zo kunnen mensen op één plek terecht voor onder andere taxatie, kopen of verkopen van een woning én advies over hun interieur. Samen met mijn dochter Sanne gaan we daar hard aan werken.”

 

Bent u benieuwd voor welke woonvragen u al terecht kunt? Kom eens bij ons langs of neem contact op via onderstaande belknop.